MESNINE | EKO MESO IN MESNINE | SVEŽE MESO | POLPRIPRAVLJENE JEDI | PRIPRAVLJENE JEDI | CATERING | RECEPTI | POSLOVNA DARILA |
---|
Klobase
Suhe mesnine
Trajne mesnine
Pečene mesnine
Hladetine in aspiki
Meso in mesnine za žar
Paštete in namazi
Salame
Zabele
Mesni narezki
Poslovna darila
Široka paleta izdelkov, ki imajo prav tako široke možnosti in načine uporabe. Od posebne, pariške, vikend salame, salame z zeljenjavo, do tirolske, šunkarice, bavarske, poljske, brdske ali planšarske, ki ji je dodan sir. Posebnež med obarjenimi in poltrajnimi izdelki je gorenjski želodec. Izdelki imajo primerno hranilno vrednost in malo maščob.
Gorenjski želodec je posebnost naše kulinarične dediščine. Mesarstvo Čadež izdeluje obe vrsti želodca, s kašo in brez. Možnost za njegovo uporabo in uživanje so različne. Lahko ga uživamo pokuhanega ali hladnega. Z njegovim specifičnim okusom in aromo ter pestrimi možnostmi priprave bi morali sooblikovati kulinarično razpoznavnost Gorenjske in Slovenije.