Trajne mesnine

Vse traja čisto do kraja!s

Dediščina izdelovanja trajnih mesnih izdelkov na Slovenskem je zelo bogata. Številne pokrajinske posebnosti in značilnosti, cela zakladnica tehnologij in načinov konzerviranja v dimu, na zraku in kraški burji. To dediščino nadaljuje in razvija Mesarstvo ČADEZ. Mojstri mesarji izdelajo izvrstne trajne salame kot so kmečka, domača, goveja, jelenova in konjska. H kosu dišečega črnega kruha se prileže čajna ali domača klobasa. Slednja tudi z zaseko, v kateri ima svoje "domovanje". Od balkanskih trajnih mesnih posebnosti izdelujejo sudžuk, med našimi slovenskimi posebneži pa je znameniti visoški želodec. Odlično boste narezali tudi suho govejo obešanko, dimljeni svinjski hrbet brez kosti, dimljeno panceto in domači zašinek, suhi vrat ali kot mu ponavadi pravijo budžola. Prava mojstrovina je domači pršut s kostjo, za katerega potrebujete le še primeren nož in roko...

Gozdarska salama

Gozdarska salama

Domača salama

Domača salama

Goveja salama

Goveja salama

Konjska salama

Konjska salama

Čajna klobasa

Čajna klobasa

Jelenova slalama

Jelenova slalama

Domača klobasa v zaseki

Domača klobasa v zaseki

Dimljena panceta

Dimljena panceta

Suha goveja obešanka

Suha goveja obešanka

Jezerska šunka

Jezerska šunka

Suha domača klobasa

Suha domača klobasa

Klobasa v zorenju

Klobasa v zorenju

Sudžuk

Sudžuk

Visoški želodec

Visoški želodec

Suhi svinjski hrbet

Suhi svinjski hrbet