MESNINE | EKO MESO IN MESNINE | SVEŽE MESO | POLPRIPRAVLJENE JEDI | PRIPRAVLJENE JEDI | CATERING | RECEPTI | POSLOVNA DARILA |
---|
Klobase
Suhe mesnine
Trajne mesnine
Pečene mesnine
Hladetine in aspiki
Meso in mesnine za žar
Paštete in namazi
Salame
Zabele
Mesni narezki
Poslovna darila
Zgodovinski viri omenjajo uživanje klobas - klobčičev oz. svitkov, ki so bili nabasani z mesom. Klobase so eden najstarejših mesnih izdelkov, ki so se v razvoju spreminjali. Mesarstvo ČADEŽ izdeluje izvrstne hrenovke , tudi s telečjim in konjskim nadevom.Tu so še goveja klobasa za kuhanje, visoška in navadna goveja klobasa ter klobasa v zorenju . Kraljica vseh klobas je izvrstna kranjska klobasa že stoletja razpoznavna blagovna znamka Slovenije.
Peka v pečici ali na žaru ponuja odlične užitke. Najprej že med pečenjem, ko prav prijazno diši in še zlasti potem, ko se razvajamo z domačimi pečenicami, krvavicami, s slanino ovitimi hrenovkami, pivskimi klobasami, ki so lahko še posebej pikantne ali s sirom, pa z madžarskimi, ciganskimi klobasami in klobasami za žar.
Pivske klobase na žaru so dobre tudi brez piva, vendar vam svetujemo, da si že pred peko priskrbite tudi kakšno staklenico, saj se aromatičnost pivske klobase izvrstno sklada z vrčkom primerno ohlajenega piva. Žar klobasa usmerja že po svojem nazivu k peki na žaru. Podobno tudi ciganska klobasa s sirom in koščki suhega mesa.